Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Inari Fernandez

Uramuotoilun viikonloppukurssi on käytännöllinen radikaalin yhteistyön työpaja, joka lupaa auttaa osallistujia rakentamaan itsensä näköistä, mielekkäämpää työtä ja elämää. Millaisia ovat sitten olleet osallistujien kokemukset uramuotoilukurssilta ja miten heidän elämänsä ovat muuttuneet? Tässä blogisarjassa kurssilaiset kertovat kokemuksistaan omin sanoin.

Kuka olet?
Inari Fernandez

Miksi hakeuduit Workday Designersin uramuotoilukurssille?
Olin parhaillaan opintovapaalla ja samaan aikaan pohtinut jo pitkään seuraavaa liikettä työelämässä. En ollut oikein löytänyt vastausta siihen, mitä seuraavaksi: lähteäkö yrittäjäksi vai hakeutuako uusiin töihin joko oman työnantajan leivissä tai kokonaan  uudessa yrityksessä. Samaan aikaan minulla oli harrastus, jonka toivoin tulevaisuudessa olevan vahvemmin osa työtäni. Uramuotoilukurssin mainos Facebookissa tuli eteeni kuin kutsusta ja päätin ilmoittautua mukaan. Koin etten päässyt eteenpäin tilanteessani ilman ulkopuolista sparrausapua.

Millainen kokemus uramuotoilukurssi oli?
Erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. En ollut koskaan aikaisemmin osallistunut tällaiseen vertaisoppimistapaan, jossa hyödynnetään näin vahvasti muita oman elämän tai uran muotoilussa. Se oli samaan aikaan jännittävää ja erittäin antoisaa. Piti olla omien haaveidensa ja ajatustensa kanssa hyvin rehellinen ja avoin, vaikka ei tuntenut ketään ennalta.  Toisaalta oli vapauttavaa, kun kenelläkään ei ollut ennakko-odotuksia tai mielikuvia ihmisistä kurssilla, vaan muotoilua tehtiin siitä näkökulmasta, josta ihmisen sillä hetkellä näki.

Tulin kurssille kysymyksen kanssa, jonka olin oikeasti jo ratkaissut kauan sitten, mutta tajusin sen vasta kurssin aikana, ongelmaani pyöritellessä. Oli helpottavaa huomata, että ajatuksissani olin oikeasti jo paljon pidemmällä ratkaisussa kuin olin itse edes tajunnut. Kurssi auttoi minua ottamaan eteenpäin suuria askeleita urasuunnittelussani ja näkemään mahdollisuuksia näkökulmista, joita en ollut aiemmin nähnyt.

Miten urasi tai elämäsi on muuttunut uramuotoilukurssin jälkeen?
Todella paljon. Irtisanouduin muutama viikko kurssin jälkeen omasta vakityöstäni. Kurssi antoi tälle pyörittelylle lopullisen sysäyksen. Tajusin kurssin aikana, kuinka paljon mahdollisuuksia minulla olisi toteuttaa elämässäni niitä asioita, joita haluaisin todella tehdä. Halusin päästä toteuttamaan työssäni monipuolisesti omia taitojani sekä tekemään asioita, joilla on merkitystä paitsi asiakkaalle myös minulle.

Kurssin rohkaisemana olen päättänyt perustaa oman yrityksen, jossa pääsen toteuttamaan monipuolisesti kaikkea osaamistani. Yritys aloittaa toimintansa helmikuussa 2018. Lisäksi olen toteuttanut pitkäaikaisen haaveeni Tubeäidistä, joka vastaa Äidin puheenvuoro -YouTube-kanavalla nuorten kysymyksiin, joita he eivät uskalla syystä tai toisesta omilta vanhemmiltaan kysyä.

Mikä tai mitkä olivat tärkeimmät asiat tai opit, jotka sait kurssilta?
Ole rohkea, radikaali ja ennen kaikkea avoin: kerro unelmistasi ja ideoistasi ihmisille ympärilläsi. Jokainen tapaaminen voi olla mahdollisuus johonkin uuteen.  

Kenelle suosittelisit kurssia?
Ihmisille, jotka kokevat olevansa jumissa elämäntilanteessaan, ja etenkin työurallaan. Mihin ja miten seuraavaksi, kuka minä olen ja mitä vahvuuksistani voisi saada irti.

Näin saat uudenvuodenlupauksesi pitämään