Näin saat uudenvuodenlupauksesi pitämään

Uusi vuosi tuo mukanaan lupaukset. Alkuinnostuksen laannuttua moni lupaus unohtuu ja innostavasta elämänmuutoksesta on jäljellä vain pettymys omaan heikkoon luonteeseen. Näillä muotoilijan taidoilla saat pidettyä uudenvuodenlupauksesi!

 

Ennen kuin aloitat...

Tutki omaa arkeasi uteliaasti
Mikä siinä on hyvää, mitä ihan aidosti rempallaan? Minkä asian korjaaminen parantaisi elämääsi merkittävästi? Valitse yksi asia, jolla on iso merkitys sinulle. Se voi olla lupaus nukkua kunnon yöunet tai tavoite hankkia uusi, mielekkäämpi työ. Kun et mullista koko elämääsi kerralla, onnistumisen mahdollisuutesi paranevat merkittävästi.

Pysähdy  omien arvojesi äärelle
Arjen keskellä saatamme ajautua toteuttamaan jonkun muun odotuksia ja toiveita. Oletko pysähtynyt miettimään, mitkä ovat sinulle aidosti tärkeitä asioita? Ovako arvosi edelleen samat, kuin ne olivat viisi tai kymmenen vuotta sitten? Miten nämä asiat näkyvät arjessasi? Kun lupauksesi on linjassa arvojesi kanssa, niiden tavoittelusta tulee heti sisäsyntyisesti motivoivampaa.

Haasta tuttua näkökulmaa

Mitäpä jos unohtaisit laihduttamisen ja päättäisitkin lisätä liikuntaa arkeesi?
Stressinhallinnan sijaan voisitkin miettiä, miten voit sijoittaa itsellsei tärkeisiin asioihin.
Näkökulmaa vaihtamalla tekemisesi saattaa vaivihkaa muuttua tavoitteeksi, jota onkin helppo ja mukava tavoitella.

 

Kun olet lupauksesi tehnyt...

Kerro lupauksestasi muillekin.
Kertomalla unelmasi ja tavoitteesi ääneen alat uskoa niihin itsekin. Lupauksen pettäminen on vaikeampaa, kun on joku, joka muistuttaa sinua siitä. Pyydä apua, neuvoja ja tukea. Yleensä muutkin haluavat, että onnistut!

Tee kokeilu
Uuden vuoden lupauksen ei pidä olla 365 päivää kestävä projekti. Kokeile ensin viikko! Jos tuntuu hyvältä, voit jatkaa kokeilua ja jatkaa kuukauden. Kokeilemalla saatat huomata, että aamu-uinti ei olekaan sinun arjessasi toimiva ratkaisu, vaan aika liikuntaan löytyy helpommin illalla. Sinun ei tarvitse luopua tavoitteestasi, vaan löytää vain sinulle paremmin soveltuvat toteuttamistavat. Kun löydät kokeilujen avulla oikeat keinot, pystyt toteuttamaan pitkäaikaisen ja isonkin muutoksen. Kokeile vaikka!

 

Ja vielä...

Hyväksy, että vastoinkäymisiä tulee
Shit happens. Jaloimmatkin suunnitelmat ovat vain suunnitelmia, joita Oikea Elämä tulee takuuvarmasti sotkemaan. Flunssakausi pilaa urheilusuunnitelmat, hajonnut pesukone sotkee säästötavoitteet tai syöt vahingossa kokonaisen suklaalevyn. So what? Älä lannistu pienistä. Et ole kone, vaan ihminen. Lupauksesi on matka, jolla voi myös kompuroida. Älä anna pienen takaiskun estää sinua toteuttamasta suunnitelmaasi vaan palaa tavoitteittesi äärelle mahdollisimman pian.

***

Pssst! Jos lupauksesi liittyi työhön, muista uramuotoilukurssimme verkossa ja livenä! Tammikuun kunniaksi tarjoamme 20 % alennuksen verkkokurssiostoksista 17.1.2018 asti. Kurssilta saat konkreettisen urasuunnitelman lisäksi innostusta, tukea ja ajattelun taitoja, joiden avulla muutat isotkin elämänmuutokset kokeiluiksi, joilla muutos tapahtuu kuin itsestään! Lue lisää osoitteessa www.uramuotoilu.com.

Tuntuuko uusi ura mahdottomalta? Kolme vinkkiä huokailijoille.

Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Inari Fernandez