Uramuotoilukurssin lupauksia lunastamassa

Aina se jännittää. Kymmenen ihmistä tuo eteemme työhön liittyvät kysymyksensä, pohdintansa, epävarmuutensa ja huolensa, ja odottavat vastauksia, oivalluksia, työkaluja ja rohkaisua. Moni miettii työpaikanvaihtoa, uutta uraa, ehkä isoakin elämänmuutosta.

Järjestimme tammikuun viimeisenä viikonloppuna uramuotoilukurssin Espoossa Innovation House Finlandin tiloissa. Vaikka kokemusta kurssien vetämisestä on jo kertynyt, on aina yhtä jännittävää tuoda toisilleen vieraat ihmiset yhteen ja ryhtyä lunastamaan lupausta siitä, että voimme auttaa tunnistamaan omia toiveita, näkemään uusia mahdollisuuksia, ja kannustaa ja auttaa tekemään kokeiluja, joilla työn uusi suunta aukeaa.

IMG_4404.JPG

Jännitys haihtui kuitenkin nopeasti kun ryhmä kokoontui yhteisen pöydän ääreen aamiaiselle ja alkoi jakaa ennakkotehtävistä saamiaan oivalluksia. Workday Designers tarjoaa prosessin, työkalut ja sparrauksen, mutta vain osallistujien omien oivallusten ja keskinäisten keskustelujen kautta syntyy se arvo, jota kurssilta on tultu hakemaan. 

IMG_4409.JPG

Mittaamme uramuotoilukursseillamme sitä millainen vaikutus kurssilla on osallistujien uratavoitteiden selkeyteen, käsitykseen siitä, mitä askelia uran edistämiseen tarvitaan sekä luottamukseen omasta kyvystä edistää uraa haluamaansa suuntaan.

Tämän viikonlopun kurssilla osallistujien vastaukset paranivat keskimäärin 3:sta 4.1:ään. Erityisen selkeä muutosta tapahtui siinä, miten hyvin osallistujat tietävät, mitä askelia uran edistämiseen tarvitaan. Arviot nousivat keskimäärin 2.6:sta 4.1:ään. Huikeita tuloksia!

IMG_4414.JPG

Monta arvokasta keskustelua ja uutta tuttavuutta rikkaampana Workday Designers kiittää ja kumartaa.

Työpaikan odotuksista kannattaa puhua

Perfektionistien sukupolvi