Kuka kehittää tulevaisuuden teknologiat?

Teknologiasta on tullut ja tulee yhä merkittävämpi osa meidän jokaisen työtä ja elämää. Silti vain noin joka kymmenes teknologia-alalla työskentelevä ihminen on nainen. Mitä sitten? Pahimmillaan kehitettävä teknologia vahvistaa seksistisiä asenteita, kuten syrjii naisia rekrytointilanteissa. Tai jos terveysappia ei ole kehittämässä yksikään nainen, voi hyvin olla, että kuukautisten tai raskauden seurantaan liittyvät toiminnallisuudet jäävät kokonaan toteuttamatta tai puolitiehen.

Parhaimmilllaan teknologia kuitenkin edistää tasa-arvoa. Se voi antaa mahdollisuuden osallistua ja vaikkapa lainata rahaa omaa yritystä varten.

Mutta miten tytöistä tehdään nörttejä? Ja pitääkö tyttöjen ylipäätään opetella koodaamaan? Osaajapulan syvetessä myös tyttöjen osaamiselle olisi kova kysyntä, mutta miten saamme ylläpidettyä tyttöjen kiinnostuksen teknologiaan myös murrosiän yli? Näistä aiheista puhumassa Tiedon Hanna Vuorikoski. Tämän jakson tarjoaa Tieto.

Herättikö jakso ajatuksia? Tule jatkamaan juttua Twiterin puolelle! Jatketaan siellä tunnisteella #futureproof. Löydät meidät nimillä @akuvaramaki ja @paulahelle.

Voiko tasa-arvoa muotoilla?

Hei hei, tylsät rutiinit!