Tekoäly antaa supersankarin voimat

Tekoäly löytää täydellisen treffikumppanin, tuntee musiikkimakumme ja on tehnyt taksin tilaamisesta halpaa ja helppoa, mutta on siinä potentiaalia paljon enempäänkin. Parhaimmillaan voimme valjastaa teknologian avuksemme vaikeiden, yhteiskunnallisten ongelmien ratkomiseen ja maailman parantamiseen. Se voi antaa meille supervoimat maailman muuttamiseen. 

Mutta millaisiin ongelmiin teknologiaa voidaan soveltaa ja ennen kaikkea millaisiin sitä halutaan soveltaa? Mitä meiltä vaaditaan yksilöinä ja yhteiskuntana, jotta kykenemme hyödyntämään teknologian tarjoamia mahdollisuuksia aidosti suurten kysymysten ratkomiseen? Millaisia eettisiä kysymyksiä meidän on ratkottava?

Future proof -podcastin kuudennessa jaksossa näitä teemoja kanssamme pohtii Tiedon Ari Järvelä. Lisäksi keskustelussa mukana robottiasiantuntija Christina Andersson, Demos Helsingin asiantuntija Maria Malho, Futuricen Tuomas Paasonen sekä tekoälyn etiikkaa tutkiva Juho Vaiste. Jakson tarjoaa Tieto.

Herättikö jakso ajatuksia? Tule jatkamaan juttua Twitterin puolelle! Jatketaan siellä tunnisteella #futureproof. Löydät meidät nimillä @akuvaramaki ja @paulahelle.

Nuoret ja rohkeat

Voiko tasa-arvoa muotoilla?