Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Leea Hiltunen

Uramuotoilun viikonloppukurssi on käytännöllinen radikaalin yhteistyön työpaja, joka lupaa auttaa osallistujia rakentamaan itsensä näköistä, mielekkäämpää työtä ja elämää. Millaisia ovat sitten olleet osallistujien kokemukset uramuotoilukurssilta ja miten heidän elämänsä ovat muuttuneet? Tässä blogisarjassa kurssilaiset kertovat kokemuksistaan omin sanoin.

hile.PNG

Kuka olet?
Leea Hiltunen

Miksi hakeuduit Workday Designersin uramuotoilukurssille?
Hakeuduin kurssille, kun minusta tuntui että nykyinen työni ei tule pitkällä aikajänteellä olemaan tyydyttävä. En löytänyt keinoja lähteä jäsentelemään sekä purkamaan häiritsevää tunnetta, jotta polku seuraavaan askeleeseen löytyisi.

Millainen kokemus kurssi oli?
Oikein positiviinen kokemus, lähdin kotiin energisenä ja voimaantuneena. Kurssi kesti viikonlopun ajan, meitä oli 10 osallistujaa, kaikki eri taustoista ja eri aloilta, joita yhdisti paremman työarjen havitteleminen tai jonkinlaisen elämänmuutoksen tarve. Oli palkitsevaa nähdä, ettei todellakaan ole yksin ongelmiensa kanssa, ja että on myös muita jotka haluavat parantaa omaa olotilaansa. Kurssin positiivinen ilmapiiri antoi aimoannoksen energiaa.

Miten urasi/elämäsi on muuttunut kurssin jälkeen?
Vielä en ole löytänyt sataprosenttista ratkaisua ongelmaani. Kurssi kuitenkin antoi ratkaisukeinoja, rohkeutta ylipäätänsä tavoitella toiveitani ja ennen kaikkea rohkeutta puhua itseään vaivaavasta tilanteesta muiden ihmisten kanssa. Kurssin jälkeen olen asettanut elämänarvojani uudelleen. Konkreettisesti alan tekemään lyhyempää työaikaa sekä olen rauhoittanut työarkeani fokusoimalla energiaani ja aikaani, jotta minulla olisi resursseja muuhunkin kuin työhön.

Mikä tai mitkä olivat tärkeimmät asiat tai opit, jotka sait kurssilta?
Opin soveltamaan Design thinking -prosessia omaan elämääni. Lisäksi opin, että työuraan liittyviä asioita voi pohtia, suunnitella, sekä kokeilla rohkeasti.

Kenelle suosittelisit kurssia?
Oikeastaan ihan kaikille! Niille, jotka aktiviisesti kaipaavat uutta puhtia työarjen parantamiseen ja muillekin, koskaan ei haittaa pohtia elämäänsä!

Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Minna

Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Anni