Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Minna

Uramuotoilun viikonloppukurssi on käytännöllinen radikaalin yhteistyön työpaja, joka lupaa auttaa osallistujia rakentamaan itsensä näköistä, mielekkäämpää työtä ja elämää. Millaisia ovat sitten olleet osallistujien kokemukset uramuotoilukurssilta ja miten heidän elämänsä ovat muuttuneet? Tässä blogisarjassa kurssilaiset kertovat kokemuksistaan omin sanoin.

Kuka olet?
Minna

Miksi hakeuduit Workday Designersin uramuotoilukurssille?
Päädyin hakeutumaan uramuotoilukurssille vuodenvaihteen tienoilla. Olin juuri lukenut loman aikana Designing your life -kirjan, jonka periaatteet sytyttivät. Seuraavana päivänä törmäsin Paulan Linkedin-postaukseen aiheesta ja ajattelin tämän olevan merkki siitä, että minun on pakko osallistua kurssille ;) Suurimpana motivaattorina kurssille hakeutumisessa oli oma senhetkinen tyytymättömyys omaan työhöni sekä tietämättömyys siitä, mihin suuntaan omalla urallani haluaisin lähteä. 

Millainen kokemus uramuotoilukurssi oli?
Kurssi oli mielestäni aivan fantastinen. En varsinaisesti kokenut mitään suurta herätystä kurssin aikana tai sen seurauksena, mutta jos jotain olen oppinut omien urapohdintojeni kanssa, niin sen, että kyseessä on prosessi, joka ei ratkea yhdessä yössä tai yhdessä viikonlopussa. Mielestäni jokainen kokemus ja pohdinta vie lähemmäs omaa määränpäätäni, joka vielä toistaiseksi ei ole minulle selvillä.

Kurssilla oli hauska huomata miten selkeitä ajatuksia omassa päässään oli ollut kytemässä. Useiden pareittain tai ryhmässä tehtyjen harjoitusten perusteella sai selkeyttä omiin ajatuksiinsa, kun piti perustella miksi joku vaihtoehto olisi tai ei olisikaan omasta mielestä hyvä juttu. Viikonlopun parasta antia oli ehdottomasti tiiviissä ryhmässä työskentely, enkä usko, että olisin saanut samanlaisia oivalluksia aikaiseksi yksin omassa päässäni.

Miten urasi/elämäsi on muuttunut kurssin jälkeen?
Aika paljonkin, mutta ei niinkään kurssin ansiosta. Aloitin kurssin jälkeisenä viikkona uudessa työssä, joka mielenkiintoisuudessaan ja haastavuudessaan on vienyt mukanaan täysin. Eli kaikki suunnitelmat uusien urasuuntien suhteen ovat jääneet jäihin, mikä ei toisaalta ole harmittanut lainkaan, sillä uudessa työssä on ollut niin paljon imua.

Mikä tai mitkä olivat tärkeimmät asiat tai opit, jotka sait kurssilta?
Yhdessä tekemisen merkitys sekä muotoiluajattelu. Olin tehnyt paljon pohdintoja urastani itsekseni jo ennen kurssia, mutta todella tiivis ja avoin yhteistyö ventovieraiden kanssa, joilla ei ollut lainkaan ennakko-odotuksia minusta, oli todella virkistävää. Usein myös asioiden sanominen ääneen ja oman pään ulkopuolelle pääseminen saa ajatuksia uusille raiteille ja tuo perspektiiviä. Itse muotoiluajattelu oli myös entuudestaan vieras käsite, ja oli hauska oivaltaa miten moniin asioihin sitä voi soveltaa.

Kenelle suosittelisit kurssia?
Melkein kenelle vaan ja erityisesti omaan uran ja sen tulevaisuuden kanssa painivien kanssa. Lähtökohtaisesti harva oikeasti tuntee itseään niin hyvin ettei voisi saada viikonlopusta jotain irti. Paras anti kurssista on varmasti sellaiselle, joka kokee olevansa umpikujassa oman uransa kanssa, eikä tiedä mistä kohtaa alkaa purkaa vyyhtiä.

Design thinking ja HR ne yhteen soppii

Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Leea Hiltunen