Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Anni

Uramuotoilun viikonloppukurssi on käytännöllinen radikaalin yhteistyön työpaja, joka lupaa auttaa osallistujia rakentamaan itsensä näköistä, mielekkäämpää työtä ja elämää. Millaisia ovat sitten olleet osallistujien kokemukset uramuotoilukurssilta ja miten heidän elämänsä ovat muuttuneet? Tässä blogisarjassa kurssilaiset kertovat kokemuksistaan omin sanoin.

Kuka olet?
Anni, 31v

Miksi hakeuduit Workday Designersin uramuotoilukurssille?
Ilmoittauduin marraskuussa 2017 pidettävälle Workday Designers uramuotoilukurssille, sillä halusin apuja oman elämän tuunaamiseen ja tavoitteideni fokusoimiseen. Tiesin haluavani loppupeleissä omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tavoittelevaa muutosta, mutten oikein tiennyt mistä aloittaa ja miten jatkaa omin avuin.

Olin jo satsannut henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin opetteluun lähes vuoden ja halusin varmennusta sille, miten itse pysyn tulevaisuudessa erilaisista elämän myrskyistä huolimatta oman elämäni haltijana, ajajan paikalla, en matkustajana – minä oman itseni johtajana eläen nytku-elämää sitku-elämän sijaan. Tämän vuoksi hakeuduin Workday Designersin uramuotoilukurssille ja se osoittautuikin yhdeksi parhaista satsauksista.

Millainen kokemus uramuotoilukurssi oli?
Uramuotoilukurssissa parasta olivat ehdottomasti muut kurssilaiset ja vetäjät sekä varsinainen fasilitointimetodi design thinking, minkä vetäjät innostavalla tavalla meille oivalluttivat viikonloppukurssin aikana.

Kurssin parasta antia oli saada ”peiliä” muilta minulle entuudestaan tuntemattomilta kurssilaisilta ajatuksiin ja ideoihin, joita yhdessä kehitimme kukin itsellemme niin sanottuina prototyyppeinä, joita lähdimme kurssin jälkeen kokeilemaan. Oli niin virkistävää tavata täysin eri tavalla ajattelevia ihmisiä, joiden seuraan harvoin muuten ajaudun / löydän / pääsen.

Koen saaneeni eniten ajatuksilleni ajattelemisen aihetta juuri heiltä, jotka edustivat täysin toisenlaista ajattelutapaa ja elämäntyyliä. Se hetki muistutti, että meidän pitäisi aina altistaa itseämme mitä erilaisempien ihmisten ympärille, jotta ajattelumme kasvaa ja kehittyy. Parasta antia oli myös se kuinka pyyteettömästi jokainen halusi auttaa toista ja saimme toinen toisiltamme vinkkejä tavata eri ammattilaisia, lukea erinäisiä unelmiamme tukevia kirjoja, kuunnella podcasteja ja oppimaan & oivaltamaan uutta kohti tavoitteitamme.

Tärkein kurssilla saatu oppi oli myös se, että Sinun ei tarvitse vaihtaa elämäsi sisältöä täysin 180 astetta toiseen suuntaan tuunataksesi elämästäsi itsellesi mieleisempää. Johan sellaisenaan pelkkä ajatuskin pelottaa ja tuntuu kaukaiselta toteuttaa. Liian usein kuitenkin löysin itseni ajattelemasta juuri näin: ”Minun täytyy täysin vaihtaa joku aspekti elämässäni esimerkiksi työ…”, kunnes oivalsin, että pienemmilläkin tuunauksilla voi saavuttaa juuri sen tavoitteen mitä haluaakin kuten seuraavaksi kirjoitan.

 

Miten urasi/elämäsi on muuttunut kurssin jälkeen?
Ensin ajattelin (itsenäisesti, en kurssin ohjaamana), että urani kaipaa ehdottomasti alan/työpaikan vaihtamista. Oivalsin kuitenkin kurssin jälkeen juurisyyn tyytymättömyyteeni olevan se miten itse hallitsen oman elämäni work-life-balanssia ja ylipäänsä tasapainotan levon suhteessa aktiivisuuteen (työ, stressi, urheilu, vapaa-aika yms). Tämän oivalluksen jälkeen olen ainakin hetkellisesti löytänyt rauhan nykyhetken kanssa ja keskittänyt fokuksen oman itseni parempaan johtamiseen sekä hyvinvointiin. En ole erinomainen itseni johtaja vielä, mutta matkalla tärkeän heräämisen kautta kohti parempaa.

Mikä tai mitkä olivat tärkeimmät asiat tai opit, jotka sait kurssilta?
Alan vasta olla selvillä omista arvoistani, elämäni tärkeimmistä ohjureista, joita nimenomaan haluan elämässäni toteuttaa arjessa enkä vain näennäisesti. Kun on selvillä omista arvoistaan ja tavoitteistaan, niin sen jälkeen vetäjiä Akua ja Paulaa lainaten: ”Pyydä apua toisilta – monet ihmiset auttavat mielellään”. Tässä olen edelleen aika surkea, mutta haluan tämän oppia. Lisäksi hyvää tulee kierrättää ja ajattelen itsekin, että jos joku tulisi pyytämään minulta apua asiassa, jossa osaisin tarjota neuvoja, tekisin sen mielelläni. Tärkeä muistettava on myös, että kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla. Pienet askeleetkin ovat tärkeitä kohti unelmia.

Kenelle suosittelisit kurssia?
Jokaiselle, joka pohtii miten päästä elämän ajelehtijasta päämäärätietoisemmaksi oman elämänsä tuunaajaksi elämään haluamaansa nytku-elämää sitku-elämän sijaan.  

 

Kokemuksia uramuotoilukurssilta - Leea Hiltunen

Olemme mukana muotoilemassa luottamusta!