Hyviä tuloksia Utahin yliopiston kurssilta

Työpäivä/uramuotoilukurssi Utahin yliopistossa tuli viime viikolla päätökseen.

Neljän kuukauden kurssin aikana opiskelijat sovelsivat muotoiluprosessia oman elämänsä arkisten haasteiden ratkomiseen. Projekteja oli todella kiinnostavaa ohjata ja seurata, sillä ne vaihtelivat itsetunnon parantamisesta oman rahankäytön kehittämiseen ja rentouttavampien viikonloppujen suunnittelusta minimalistisen elämäntyylin suunnitteluun. Oli hauskaa huomata, kuinka samaa prosessia pystyi vaivatta soveltamaan hyvin erilaisten tilanteiden ratkomiseen.

Meillä on tapana mitata kurssin onnistumista kyselyn avulla, ja niin tälläkin kertaa. Kysyin opiskelijoilta kurssin alussa asteikolla yhdestä viiteen 1) tietävätkö he, mitä he haluavat seuraavaksi elämältä, 2) tietävätkö he mitä toimenpiteitä suunnitelma edellyttää ja 3) mikä heidän luottamuksensa omiin kykyihin oli. Kysely toistettiin kurssin loputtua.

Kurssi alkoi oman elämän havainnoinnilla ja omien arvojen kirkastamisella, ja eteni siitä ongelman määritykseen ja luovaan ongelmanratkaisuun. Nopeiden pilottiprojektien avulla opiskelijat löysivät itselleen toimivimmat käytännöt. Koko kurssin ajan kurssilaiset tekivät tiivistä, eli  radikaalia , yhteistyötä. 

Kurssi alkoi oman elämän havainnoinnilla ja omien arvojen kirkastamisella, ja eteni siitä ongelman määritykseen ja luovaan ongelmanratkaisuun. Nopeiden pilottiprojektien avulla opiskelijat löysivät itselleen toimivimmat käytännöt. Koko kurssin ajan kurssilaiset tekivät tiivistä, eli radikaalia, yhteistyötä. 

Olin hieman epävarma kurssin tuloksista, sillä emme olleet aiemmin toteuttaneet kurssia näin pitkäkestoisena. Tulokset kuitenkin yllättivät jälleen positiivisesti:
1) "Tiedän mitä haluan seuraavaksi elämältä: arvosana nousi 32%
2) "Tiedän mitä toimenpiteitä suunnitelma edellyttää": arvosana nousi 43%
3) "Olen luottavainen omiin kykyihini": arvosana nousi 28%

Kaiken kaikkiaan kurssilaisten arvio nousi 2.9:sta 3:9:een eli 34%.

Olen totta kai todella iloinen näin hyvistä tuloksista, ja ennen kaikkea opiskelijoiden innostuneista palautteista. Kurssi osoitti mielestäni sen, että design thinking -ajattelua voi soveltaa hyvin monipuolisesti oman elämän pirullisten ongelmien ratkaisemiseen. Muistutinkin näitä muotoilun opiskelijoita siitä, että heillä on tulevaisuuden työelämän kannalta kullanarvoisia taitoja, joita he voivat soveltaa paitsi asiakkaiden muotoiluhaasteiden ratkomiseen, myös oman elämän muotoiluun silloin, kun siihen kaipaa suuntaa, selkeyttä ja uusia näkökulmia. 

Opettaminen täällä Utahissa on ollut todella upea kokemys ja olen siitä iloinen ja kiitollinen. Nämä tulokset nostivat mielialan vielä entisestään korkeammalle, ja toivon, että ajatukset kulkevat opiskelijoiden mukana vielä vuosia tämän kurssin jälkeenkin. Nyt hautaudun vielä pariksi kuukaudeksi kammiooni kirjoittamaan kirjaa, ja jatkamme uramuotoilujuttuja Suomessa syksyllä uuden kurssin muodossa! 

IMG_7958.jpg

Työpäivämuotoilijan viisi vinkkiä parempiin työpäiviin

Design thinking ja HR ne yhteen soppii