Olen luonut hirviön!

Tunnustan, olen takinkääntäjä.

Olen vuosia vetänyt yrityksissä työntekijälähettiläsohjelmia ja kouluttanut/kannustanut tuhansia ihmisiä hyödyntämään sosiaalista mediaa työssään. Mutta viimeisen vuoden aikana olen alkanut kyseenalaistaa isosti omia ajatuksiani. Tuntuu, että olen ollut synnyttämässä hirviötä.

Tämän ajan työelämän suurin ongelma ei nimittäin mielestäni ole se, etteivätkö ihmiset olisi tarpeeksi aktiivisia somessa, vaan se, ettei meillä ole enää työrauhaa. Suoritamme pakkomielteisesti silppua ja sälää unohtaen samalla kiireettömän olemisen, ajatusten vaeltelun ja läsnäolon tärkeyden. Moni suorittaa sekä töissä että vapaa-ajalla, ja älykkäät laitteet, joiden piti helpottaa arkeamme, riistävätkin meiltä yöunet.

En silti ajattele, että teknologia tai some olisi pahasta, päin vastoin. Tulevaisuudenläpäisevä työntekijä on aktiivinen viestijä ja osaa hyödyntää teknologiaa työsssään. Mutta minusta tuntuu, että tarvitsemme (minut itseni mukaan lukien!) myös uudenlaisia taitoja, joiden avulla pidämme huolta siitä, että se myös kaikkein tärkein työvälineemme, eli aivot, jaksaa työssä. Ratkaisu voi, ironista kyllä, löytyä osin teknologista.

Käsittelimme aihetta uusimmassa Future Proof -podcast-jaksossa, jonka löydät iTunesista, Spotifysta, Kiekusta ja Soundcloudista.

HR-trendit vuonna 2019

Aivot tikkiin!