Muotoilemalla parempia yönia

Workday Designers on mukana Sleep well - Work well -tutkimushankkeessa, jossa tehtävämme on tukea työntekijöitä ja esimieshiä kehittämään uniterveyttä tukevia käytäntöjä.

Me kaikki tiedämme, kuinka väsyneenä työt takkuavat ja ongelmat paisuvat. Unihäiriöt ovat yleistymässä Suomessa ja joka kolmas työikäinen kärsii unettomuudesta. Jatkuva univaje heikentää työkykyä, työn tuloksia, lisää onnettomuusalttiutta ja terveysriskejä.

Tähän yhteen aikamme pirullisista ongelmista on todella tärkeää ja myös kutkuttavan jännää tarttua muotoilun keinoin. Tuemme projektissa niin työntekijöitä kuin esimiehiäkin tutkimaan uniongelmien aiheuttajia sekä löytämään kokeilemalla yksilöllisiä keinoja, joiden avulla uniongelmia saadaan vähennettyä.

Muotoiluajattelusta on moneksi, mutta uniterveyttä emme itsekään ole vielä olleet suoraan tutkimassa ja edistämässä. Uskomme kuitenkin, että juuri muotoiluajattelu ja -menetelmät voivat hyödyttää uniterveydestä kärsiviä ja auttaa esihenkilöitä univaikeuksista kärsivän työntekijän tukemiseen, sillä muotoilun avulla voimme löytää kokeilemalla kullekin yksilölle toimivia keinoja.

On iso ilo ja kunnia olla mukana edistämässä parempaa unta yhdessä Karelia-Ammattikorkeakoulun, Savonia-ammattikorkeakoulun, Joensuun ja Lieksan kaupunkien sekä Pohjois-Karjalan osuuskaupan kanssa. Raportoimme hankkeesta lisää projektin edetessä.

PS: Jos satutte vaikuttamaan Pohjois-Savon suunnalla, niin tavataan ja jutellaan - matkapäiviä Joensuuhun ja Lieksaan on tiedossa useita tulevan talven mittaan!

Kuva: Shingo / Pixabay

Kuva: Shingo / Pixabay

Johtaja ei ole toisten yläpuolella vaan palveluammatissa

Nyt on oikea hetki päättää, että syksyllä töitä tehdään toisin