Uramuotoilu tuottaa tulosta myös pidemmällä aikavälillä

Uramuotoilu on käytännöllinen prosessi omien uratoiveiden ja kehittymispolun pohdintaan. Tavoitteena on haastaa totuttuja ajattelutapoja ja auttaa tunnistamaan omia uratoiveita, näkemään uusia mahdollisuuksia muuttuvassa maailmassa, ja kannustaa ja auttaa tekemään kokeiluja, joilla työn uusi suunta aukeaa.

Lopputuloksena on käyttäjän itsensä näköinen mielekäs työ ja elämä sekä kyky muotoilla uraansa yhä uudelleen.

Olemme toteuttaneet uramuotoilukursseja vuodesta 2017 lähtien ja mitanneet kurssien osallistujien uratavoitteiden selkeyttä, ymmärrystä siitä miten niitä kohti voi edetä, sekä luottamusta omiin kykyihin.

Kaikkien kurssiosallistujien tulokset ovat nousseet asteikolla 1-5 keskimäärin 2.9:sta (ennen kurssia) 4.1:ään (kurssin jälkeen).

Parannus on selkeä, mutta onko se pitkäkestoinen? Useinhan tällaisissa prosesseissa ongelmana on, että alun innostus laimenee ja hienot suunnitelmat unohtuvat nopeasti. Uramuotoilun osalta olemme kuitenkin nyt saaneet sen verran pidemmän aikavälin tuloksia, että uskallamme luvata tulosten olevan jos ei pysyviä, niin ainakin pitkäkestoisia:

  • 80% erään kurssin osallistujista arvioi puoli vuotta kurssin jälkeen, että he ovat pystyneet hyödyntämään työpajan anteja ja oppeja työssään.

  • Kurssin vastaavuus omiin odotuksiin tarpeisiin puoli vuotta kurssin jälkeen: arvosana 4,2/5.

  • Osallistujat ovat kurssin ansiosta tehneet isoja ja pienempiä muutoksia arjessaan ja työssään, kuten esimerkiksi hakeneet ja päässeet uusiin tehtäviin organisaation sisällä; hakeneet ja päässeet opiskelemaan ja hakeutuneet uusiin työtehtäviin nykyisessä roolissaan.

  • Kurssilla, jonka tavoitteena oli rohkaista työntekijöitä hakeutumaan uusiin tehtäviin ja tukea sisäistä liikkuvuutta, kahdeksan yhdeksestä kurssilaisesta oli hakeutunut uusiin tehtäviin tai tehnyt muita muutoksia työroolissaan.

  • Näiden lisäksi moni kertoo saaneensa kurssilta oivalluksia, jotka eivät ole välttämättä johtaneet isoihin näkyviin muutoksiiin, mutta ovat silti osallistujien omien arvioiden mukaan heille henkilökohtaisesti merkittäviä.

Entä mitä osallistujamme sanovat?

“Kävin kurssin jälkeen itseni ja esimieheni kanssa pitkän keskustelun. Kurssi pisti ajattelemaan mitä oikeasti haluan. Tämä oli se piste iin päälle mitä tarvitsin. Haen opiskelemaan.”

“Puhuin heti seuraavana päivänä esimiehelle ja hän soitti aluemyyntipäällikölle. Ensi vuodelle suunnitellaan sellainen koulutusrooli, johon toivoinkin pääseväni.”

“Olen saanut työn ja vapaan parempaan tasapainoon - olen saanut energiaa, jaksan paremmin.”

“Olen huomannut alkaneeni käyttää muotoiluajattelua muillakin elämän osa-alueilla ihan huomaamatta. Tämä on prosessi ja koen omaavani taas vahvemman itsetuntemuksen ja tiedostan mikä itselle on tärkeää.”

“Työpaja antoi avaimia löytää omia, ehkä piilotettuja tavoitteita ja toiveita sekä rohkaisi tavoittelemaan niitä.”

”Inspiroiva repäisy irti arjesta omiin unelmiin ja vahvuuksiin tutustuen! Erityisen hyvää oli konkreettisten suunnitelmien tekeminen, eli prosessi ei jää vain haaveilun tasolle. Energiset vetäjät, luovuutta ruokkiva kurssipaikka ja kannustavat kurssikaverit kruunasivat viikonlopun. Suosittelen kaikille, jotka haluavat miettiä elämänsä suuntaa ja sisältöä.”

Näillä tuloksilla ja tällä palautteella me jaksamme taas pitkälle syksyyn! Kiitos osallistujillemme heittäytymisestä prosessiin ja asiakkaille rohkeudesta kokeilla 2010-luvun urasuunnittelua. Jos haluat keskustella uramuotoilun soveltuvuudesta teidän organisaatiollenne, ota yhteyttä.

Toimintakulttuurin muutos on tekojen ekosysteemi

Elinikäinen oppiminen ei ole vain koulutuskysymys