Johtamismuotoilun opas uunista ulos!

Saamme iloksemme tänä syksynä ison joukon uusia, työntekijälähtöisestä kehittämisestä ja palvelevasta johtamisesta kiinnostuneita esimiehiä koulutettavaksemme. Sen kunniaksi päätimme laittaa johtamismuotoilun filosofian ja harjoitukset yksiin kansiin!

Johtamismuotoilun oppaaseen on koottu muotoiluprosessi, muotoilijan taidot sekä harjoituksia, joita käymme läpi johtamismuotoilun ohjelmassamme. Opas on konkreettisesti osallistujien apuna, kun he tunnistavat työntekijöiden todellisia tarpeita ja kehittävät omaa esimiestyötään luovasti, kokeillen ja työntekijöiden keskeisiin tarpeisiin vastaten.

Franticin johtoryhmä, joka osallistui johtamismuotoilun ohjelmaan keväällä, kertoi seuraavaa:

“Sain henkilöstön kehittämiseen hyviä työkaluja: keskeisintä on tuoda ihminen/työntekijä/asiakas organisaation toiminnan keskiöön ja päästä palvelumuotoilun keinoin kiinni todelliseen työntekijä/asiakaskokemukseen.”

Lue koko Frantic-case täältä.

Nyt nämä työkalut löytyvät Johtamismuotoilun työkirjasta, jonka saavat kaikki johtamismuotoilun ohjelmiimme osallistuvat.

Johtamisoppaan raikkaan ilmeen (ja Workday Designersin uuden ilmeen) teki graafikko Kaisa Kartela (voit lukea lisää ilmeen syntyprosessista täältä).

Kiinnostuitko? Voit ladata oppaan itsellesi täältä.

Johtamismuotoilun työkirja - opas ihmislähtöiseen johtamiseen  Workday Designers  Taitto ja ilme: Kaisa Kartela 2019

Johtamismuotoilun työkirja - opas ihmislähtöiseen johtamiseen
Workday Designers
Taitto ja ilme: Kaisa Kartela 2019

Innovaatioita tukevaa kulttuuria voi tukea työpäivämuotoilun keinoin

Lähtevät työntekijät ovat työntekijäkokemuksen alihyödynnetty kultasuoni