Työpäivämuotoilu – Kukoistavaa työelämää

Työelämässä on paljon ongelmia, jotka ovat ratkottavissa analytiikalla ja loogisella päättelyllä. Ja sitten on niitä ongelmia, jotka eivät alistu muottiin tai taivu kaavoihin. Ne ovat toimintakulttuuriin tai toimintatapoihin liittyviä monimutkaisia ongelmia, joilla on vaikutusta henkilöstökokemukseen, työn tehokkuuteen ja työtyytyväisyyteen. Näitä kutsumme työelämän pirullisiksi ongelmiksi, joiden ratkomiseen tarvitaan muotoilun työkaluja ja asenteita.

Työpäivämuotoilu on prosessi, jonka tavoitteena on kehittää innovatiivisia työpäiväkäytäntöjä ja tehdä työntekijöistä oman työnsä muotoilijoita. Oman työn tuunaaminen tutkitusti*  lisää työn imua ja ehkäisee työuupumukselta. Se auttaa työntekijää ja tiimiä kukoistamaan. Samalla työpäivämuotoilu tukee yrityksen luovuutta, uudistumiskykyä ja tuottavuutta.

Ihmiset ovat itse oman työnsä parhaita asiantuntijoita, joilla on ratkaisun avaimet käsissään. Tarvitaan vain hieman aikaa asioiden tarkemmalle tarkastelulle, ja innostava ilmapiiri, jossa olemassa olevia käytäntöjä voidaan haastaa ja lähteä kehittämään kokeilujen kautta. Me fasilitoimme tätä  prosessia ja tuomme teille työkalut kehityksen aikaansaamiseksi.

 

Työpäivämuotoilua voi hyödyntää esimerkiksi

Tiimin toimintatapojen haastamiseen ja kehittämiseen. Tavoitteena antaa ihmisille välineet oman työn tuunaamiseen tuottavaksi jatkuvan kiireen ja stressin keskellä.

Työtyytyväisyyskyselyn tulosten käsittelyyn ja kehitystoimenpiteiden suunnitteluun innovatiivisella ja vaikuttavalla tavalla.

Ota ensimmäinen askel kohti kukoistusta.

 
 

*Hakanen JJ, Seppälä P, Peeters MCW. High Job Demands, Still Engaged and Not Burned Out? The Role of Job Crafting. Int J Behav Med. 2017; 24: 619–627.