Hybridityön kehittäminen tiloja ja kulttuuria kehittämällä

Hybridityön kehittäminen tiloja ja kulttuuria kehittämällä

Lyhyesti:

  • Asiakkaan tarpeena kehittää työtiloja ja työn tekemisen tapoja seuraavalle tasolle, tukemaan paremmin työn tuottavuutta, hyvinvointia ja yhteenkuuluvuutta hybridiajassa.

  • Workday Designers toteutti nykytila-analyysin pikahaastatteluita, havainnointia ja fokusryhmähaastatteluita hyödyntäen.

  • Tutkimuksessa keskityttiin työtiloihin ja työkulttuuriin liittyviin kokemuksiin ja tarpeisiin sekä erilaisiin käyttäjäpersooniin.

  • Tutkimusraportti kokosi asiakkaalle konkreettiset johtopäätökset ja suositukset työtilojen ja työkulttuurin kehittämisen pohjaksi.

Mistä lähteä liikkeelle, kun työn tulevaisuus on pandemian jälkimainingeissa suuri mysteeri, mutta uusia työtiloja tulisi silti kehittää proaktiivisesti? Tällaisen haasteen saimme asiakkaalta purtavaksi keväällä 2022. Lähdimme toteuttamaan nykytila-analyysia, jonka avulla epämääräisestä tilanteesta syntyisi suuntaviittoja tulevaisuuden kehitykselle.

Asiakkaan aiemmin toteuttamat hybridityökyselyt antoivat pohjaymmärryksen, jota lähdimme syventämään työtiloissa toteutetuilla pikahaastatteluilla ja havainnoinnilla. Tämän jälkeen kutsuimme valikoidun joukon osaajia fokusryhmähaastatteluihin, joissa pyrittiin ymmärtämään erilaisten työntekijöiden tilankäyttöä sekä työtapoihin liittyviä tarpeita ja kokemuksia.

Tutkimuksen tuloksena syntyi arvokasta ymmärrystä niin nykyisistä työtavoista kuin erilaisista kulttuurisista tekijöistä, jotka vaikuttavat tilankäyttöön, työn sujuvuuteen ja työhyvinvointiin. Asiakas sai konkreettisia suosituksia, joiden avulla jatkaa kehittämistyötä.

Tutkimuksen pohjalta asiakasorganisaatiosta tunnistettiin lisäksi erilaisia käyttäjäpersoonia ja heidän erilaisia motivaatioitaan ja tarpeitaan työtiloihin ja työkulttuuriin liittyen. Persoonat antoivat osviittaa myös työkykyriskien hallintaan.

Tämä asiakasprojekti oli konkreettinen osoitus siitä, kuinka tilat ovat vain yksi osa työntekijäkokemusta. Tilojen käyttö ja työtavat voivat paljastaa jotain olennaista työkulttuurista ja antaa välineitä siihen, miten luodata toimintaa tuottavampaan ja hyvinvoivempaan suuntaan.

Tukea omannäköisen työuran kehittämiseen - case Fennia

Tukea omannäköisen työuran kehittämiseen - case Fennia

Muotoiluprosessi haltuun asiakas- ja työntekijäkokemuksen kehittämiseksi - Case Kokkolan kaupunki

Muotoiluprosessi haltuun asiakas- ja työntekijäkokemuksen kehittämiseksi - Case Kokkolan kaupunki