Kun työ muuttuu, miten me muutumme? Entä te?

Tässä on nyt pari viikkoa (vai oliko niitä jo kolme?!) ihmetelty maailman nyrjähtämistä, haettu uudenlaista work–life -balanssia neljän seinän sisällä, viety valmennuksia verkkoon, ajettu firman kulut alas, pyritty turvaamaan jonkinlainen kassavirta ja punottu suunnitelmaa, millä Workday Designers jatkaa tästä eteenpäin.

Workday Designers perustettiin ratkaisuksi työn murrokseen ja juuri nyt tuntuu, että olemme kiihdytyskaistalla tulevaisuuden työhön. Poikkeustilanne kuitenkin vaikuttaa myös meihin ja talouden taantuma oletettavasti haastaa meitä ja asiakkaita myös pidemmällä aikajänteellä akuuteimman kriisivaiheen jälkeenkin.

Me uskomme edelleen, että kun työ mullistuu, ihmiset ja yritykset tarvitsevat uusia taitoja ja uudenlaista tukea muutokseen. Nyt jos koskaan tarvitaan ongelmanratkaisun taitoja, muutoskyvykkyyttä ja ihmislähtöistä kehittämistä - juuri niitä taitoja ja asioita, jotka ovat meidän tekemisemme ytimessä. Tässä tilanteessa – nyt ja syksyllä – tätä kaikkea täytyy kyetä tarjoamaan tarvittaessa täysin virtuaalisissa ympäristöissä, ketterästi ja kustannustehokkaasti.

Me haluamme olla ratkaisemassa ongelmia, joita me näemme tässä ajassa ja joissa uskomme voivamme auttaa suomalaisia organisaatioita. Näihin tarpeisiin me haemme ratkaisuja lähiviikkoina ja -kuukausina, toivottavasti osin ELY-keskuksen ja ennen kaikkea edelläkävijäasiakkaidemme avustuksella:

1. Lomautetut ja työttömät tarvitsevat nyt nopeasti uusia (virtuaalisia ja skaalattavia) palveluita työllistymisen tueksi

Toissapäivänä Suomessa oli 320 000 työntekijää yt-neuvotteluiden piirissä, eilen illalla luku oli jo 370 000 – ja mukana ovat vain yli 20 henkeä työllistävät yritykset. Kolme neljästä yrityksestä on vaikeuksissa. On hurjaa ajatella millaisiin lukemiin vielä päädytään ja kuinka moni irtisanotaan.

Tiedämme jo kahden ja puolen vuoden kokemuksella, että uramuotoilukurssistamme on hyötyä myös työttömälle työnhakijalle, mutta kurssia ei ole tehty erityisesti työttömille vaan yleisemmin erilaisiin työelämän taitekohtiin. Esimerkiksi lomaututetulle uramuotoilukurssi voisi sopia erinomaisesti, sillä se auttaa jäsentämään omaa elämää ja tuunaamaan olemassa olevaa työtä itselle mielekkääseen suuntaan.

Kehitämme siis uramuotoilun verkkokurssiamme erityisesti työttömän työnhakijan tarpeisiin sekä viemme myös muita uramuotoilun palveluitamme verkkoon. Työpajat, puheenvuorot ja koulutukset onnistuvat etänä vaikka heti.

Alensimme muuten uramuotoilun verkkokurssimme hinnan puoleen yksityishenkilöille, joihin koronakriisi on vaikuttanut. Kurssi löytyy osoitteesta www.uramuotoilu.com ja koodilla “korona” saa toistaiseksi 50% alennuksen maksuvaiheessa.

2. Tarve kehittää työntekijäkokemusta kustannustehokkaasti ja tarvittaessa myös virtuaalisesti ei ole kadonnut minnekään, päin vastoin!

Juuri nyt korostuu tarve huolehtia työntekijöistä, tarjota palveluita, joiden avulla työntekijöitä voidaan aidosti tukea, sekä vaalia kulttuuria, joka kantaa vaikeidenkin aikojen yli. Mutta miten tämä kehitys tapahtuu kustannustehokkaasti ja (tarvittaessa täysin) virtuaalisesti laadusta tinkimättä? Me löydämme keinot!

Lue täältä miten olemme lähteneet kehittämään S-ryhmän kehityskeskustea tai kuinka kehitämme työntekijäkokemusta Limingan kunnassa.

3. Virtuaalitiimien ja poikkeusolojen esimiestyötä täytyy tukea ja kehittää

Tilanne haastaa erityisesti esimiestyön ja johtamisen. Erityisesti työkykyyn liittyvien riskein tunnistaminen ja työkyvyn vaaliminen ja kehittäminen poikkeusoloissa ja virtuaalisissa ympäristöissä haastaa organisaatiot ja tässä haluamme olla avuksi.

Lataa täältä johtamismuotoilun opas tai lue lisää esimiestyön kehittämisestä muotoilun keinoin!

Kolahtiko? Ota yhteyttä, niin pohditaan mitä voitaisiin tehdä yhdessä!

Viime vuonna julkaistu (Docendo) Future Proof - tulevaisuuden työkirja on tänä keväänä yllättävän ajankohtainen.

Käyttäjäpersoonat HR:n työkaluna

Kriisistä yli muotoilijan taidoilla