DEIB-palvelumme — strategista monimuotoisuuden johtamista sekä ketterää inklusiivisen kulttuurin kehittämistä

Miten me Workday Designersilla lähestymme DEIB-kehittämistä ja miksi me olisimme siihen hyvä kehittämiskumppani? Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin!

Ensinnäkin, tarkastelemme DEIB-aihetta osana työntekijäkokemusta, sillä inkluusio, yhteenkuuluvuus ja psykologinen turvallisuus ovat keskeinen osa hyvää työntekijäkokemusta. Ymmärrämme myös, miten inkluusio linkittyy muihinkin työntekijäkokemuksen osa-alueisiin, kuten oppimiseen, sekä miten monimuotoisuutta voi siten johtaa hyödyttäen työntekijäkokemusta kokonaisuutena.

Toiseksi, näemme inklusiivisen ja monimuotoisen kulttuurin kehittämisen strategisena kyvykkyytenä, jota organisaatioissa tarvitaan enenevässä määrin. Kykyä monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden johtamiseen sekä erilaisten ihmisten kanssa toimimiseen tarvitaan kaikilla organisaation tasoilla. Vaikuttava DEIB-kehittäminen linkittyykin osaksi koko organisaatiokulttuuria. Olemme kehittäneet omaa DEIB-maturiteettimallia, joka auttaa organisaatiota hahmottamaan, missä vaiheessa DEIB-matkaa ollaan ja mitä seuraavaksi kannattaa tehdä.

Kolmanneksi mainittakoon muotoiluajattelu, jota hyödynnämme kaikessa kehittämisessämme. Muotoilun menetelmät auttavat erityisesti organisaation keskeisten kipukohtien tunnistamisessa sekä ketterässä DEIB-kehittämisessä. Muotoiluajattelu antaa välineitä isommalle muutosprojektille, mutta mahdollistaa myös pienemmät kokeilut. 

Miksi me sitten olisimme hyvä kumppani DEIB-kehittämiseen? Tähänkin löytyy kolme pointtia!

Olemme kokeneita muutoskonsultteja, ja liiketoimintaosaamisemme antaa välineitä vaikuttavaan kehittämiseen ja kykyä puhua samaa kieltä asiakkaidemme kanssa. Kokemuksemme mm. erilaisista strategiaprojekteista ja osaamisen kehittämisen tehtävistä antavat hyvän pohjan DEIB-kyvykkyyksien kehittämiselle ja muutosten johtamiselle.

Olemme tutkineet kattavasti suomalaista työelämää DEIB-näkökulmasta. Tämän ansiosta meillä on paljon ymmärrystä siitä, millaisia kokemuksia esimerkiksi vähemmistöillä on työpaikoilla sekä miten DEIB-käytännöt näkyvät työntekijöiden arjessa. Olemme työskennelleet sekä sellaisten organisaatioiden kanssa, jotka ovat vasta DEIB-muutosmatkansa alussa, että sellaisten kanssa, jotka ovat tehneet jo paljon.

Tutkimusosaamisen lisäksi olemme kokeneita niin esihenkilöiden kuin työntekijöidenkin valmentamisessa. Ravistelemme lempeästi osallistujia näkemään oman roolinsa muutoksen edistäjänä sekä tarjoamme työkaluja arjessa johtamiseen ja toimimiseen. 

DEIB-palvelumme: 

  • Nykytilatutkimus kehittämisen pohjaksi: Tutkimuksella kartoitetaan organisaation DEIB-asioiden nykytila maturiteettimaalliin peilaten. Tutkimuspakettiin kuuluu raportin lisäksi toimenpidesuositukset sekä avainhenkilöiden työpaja, jossa tuloksia käydään läpi muutoksen kannalta keskeisten toimijoiden kanssa. Tutkimus toimii välineenä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päivittämiselle sekä DEIB-toimenpiteiden asettamiselle ja seurannalle.

  • WorkDEI-valmennukset esihenkilöille ja työntekijöille: Valmennuksissa voidaan syventyä mm. organisaatiossa jo tunnistettuihin kehityskohtiin (esim. nykytilatutkimuksen pohjalta) tai tarkastella aihetta esimerkiksi osaamisten kautta. 

  • Johdon valmennuksissa autamme monimuotoisuuden johtamisen hyötyjen tunnistamisessa sekä DEIB-strategian ja toimenpiteiden suunnittelussa.

  • Henkilöstöprosessien kehittämisessä muotoilun kohteena voi olla esim. rekrytointiprosessi, jota kehitetään monimuotoisuus huomioiden. 

Keskustellaanko teidän tarpeista lisää ja katsotaan, mistä lähdetään liikkeelle? Ota yhteyttä!

Tutustu näihin case-esimerkkeihin:

Räätälöityjä henkilöstöprosesseja käyttäjälähtöisellä otteella

Planetaarinen ajattelu haastaa työnantajia