Johtamismuotoiluprojekti - Case Tähti-Set Oy

Johtamismuotoiluprojekti - Case Tähti-Set Oy

Lyhyesti

  • Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy:n tavoitteena oli kehittää esihenkilötyötä ja esihenkilöiden läsnäoloa työntekijöiden arjessa.

  • Workday Designersin toteuttama valmennuskokonaisuus haastoi esihenkilöitä tunnistamaan tiimiläistensä keskeisiä tuottavuuteen ja hyvinvointiin vaikuttavia tarpeita sekä luomaan uusia esihenkilökäytäntöjä niihin vastaamiseksi.

“Muotoilu haastoi ajattelemaan uudella tavalla asioita. Vaaditaan hirveästi luovuutta, mielikuvitusta ja työkaluja, jotta ihmisestä saadaan esiin paras versio ja hänet saadaan loistamaan työssään.”
- Karoliina Häkkinen, office manager, Tähti-Set Oy

Kehittämistyössä totuttujen ajatusten ja oletusten haastaminen on avain oivallusten äärelle. Muotoiluajattelu on keino erityisesti luovuuden ja mielikuvituksen herättämiseen, mikä on edellytys upeiden ratkaisujen syntymiselle.

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy:lla havahduttiin siihen, että esihenkilöt eivät olleet riittävän näkyviä työntekijöilleen ja että johtajien roolit olivat työntekijöille epäselviä. Oli siis tarve parantaa johtamista ja näkyvyyttä ihmisille, nostaa esihenkilötyön merkitystä heidän omassa työssään, kehittää sitä ja tunnistaa se, että pitää panostaa esihenkilötyöhön.

Haastamisen ja muotoilun ammattilaisena Workday Designers ryhtyi tuumasta toimeen!

Johtamismuotoilun avulla kohti palvelevaa johtamista

Johtoryhmälle toteutettiin Johtamismuotoilu™-valmennus, johon kuului verkkoympäristössä olevat materiaalit, aloitustapaaminen sekä työpajoja. Datana käytettiin työntekijöiden kokemuksia, joista tunnistettiin heidän keskeisiä tarpeitaan. Näistä poimittiin yhteiset kehittämistarpeet, joita lähdettiin kokeilujen kautta edistämään.

“Innostuin Workday Designersista heti! Palvelumuotoilu on niin erilainen tapa kehittää johtamista kuin perinteiset esihenkilövalmennukset. Emme halunneet mitään tunkkaista ja tylsää tapaa toteuttaa tätä”, kertoo Tähti-Set:n office manager Karoliina Häkkinen.

Mukana olleista johtoryhmän jäsenistä ja projektivetäjistä syntyi hyvä esihenkilötiimi, joka sparrailee toisiaan edelleen. Tärkeintä valmennuksessa oli kuitenkin se, että ymmärrettiin, mitä on työntekijän kuulluksi tuleminen ja mitkä ovat heidän työntekijöidensä kehitystarpeet. Tässä auttoi kallisarvoinen data, jota johtajat keräsivät itse työntekijöiltä.

“Monet ovat kertoneet saaneensa paljon ajateltavaa työntekijän kannalta, ja tärkein oivallus on ollut se, että he palvelevat työntekijöitä eikä toisinpäin”, painottaa Karoliina.

Valmennuksen myötä projektit seuraavalle tasolle

Johtamismuotoilu™-valmennus kiteytti Karoliinan mielestä sen, mikä johtamisessa on kaikkein keskeisintä. Hän ja johtoryhmäläiset kokivat, etteivät olleet aikaisemmista valmennuksista saaneet irti näin paljon. Myös työntekijät pitivät siitä, että heidät otettiin mukaan ja että juuri heidän kokemuksiaan haluttiin hyödyntää.

“Todella hyvä ja maanläheinen, hands-on. Ei diipadaapaa, josta kukaan ei ymmärrä mitään”, toteaa Karoliina valmennuksesta.

Yhteistyöstä Workday Designersin kanssa Karoliinalla on pelkkää hyvää sanottavaa: 

“Olemme saaneet aikaan konkreettisia tuloksia ja ottaneet ison askeleen kohti palvelevaa suuntaa. Valmennuksen alusta asti saimme tehdä asioita konkreettisesti itse sekä meidän ajattelumalleja haastettiin. Aku ja Paula osaavat innostaa, selittää hyvin sekä auttaa kääntämään päätä toiseen asentoon.”

Valmennuksen myötä Tähti-Set:n projektit ovat edenneet seuraavalle tasolle, kun on saatu lisää innostusta ja työntekijäymmärrystä.

Kiitos yhteistyöstä Tähti-Set!

Lue lisää Johtamismuotoilusta täältä.

Osaamismuotoiluprojekti - Case LähiTapiola

Osaamismuotoiluprojekti - Case LähiTapiola

Persoonat työnantajamielikuvatyön välineenä - Case Terveystalo

Persoonat työnantajamielikuvatyön välineenä - Case Terveystalo