Työelämän trendit 2022 -webinaari 18.2.

Vietimme inspiroivan aamun yhdessä tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelon kanssa puhuen tulevaisuudesta, työelämästä ja trendeistä. Tässä tiivistetysti tulevaisuusmuotoilun avainsanat ja lopussa linkki webinaaritallenteeseen!

Ennakointi

Ihmisen aivojen perustarve on tieto tulevasta. Ei olekaan ihme, että koronapandemia on koetellut jaksamista, kun aivommekin ovat hämmentyneitä näistä epävarmoista ajoista. Ennakoinnilla ja tulevaisuuden tutkimuksella voidaan luoda ja pohtia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia sekä vaikuttaa niihin. Kuitenkin siinä missä ennakointi on tärkeää organisaation päätöksenteossa, on myös keskeistä osata tehdä tähän hetkeen sopivia ratkaisuja.

Positiiviset poikkeamat

Positiivinen poikkeama on organisaatiolle mahdollisuus, ja heikon signaalin tapaan jokin asia, mille pitäisi herkistää itsensä. Positiivisen poikkeaman havaitsemisesta voi syntyä merkittäviäkin uusia tuloksia. Keskustelussa Aku nosti myös esiin little data -käsitteen, joka on megadatan vastakohta ja sopii myös positiivisiin poikkeamiin!

Trendit

Megatrendit, heikot signaalit, työelämän ja maailman tulevaisuus. Tulevaisuutta tutkitaan paljon (erityisesti Suomessa!), ja tälle tutkimustiedolle on keskeistä altistaa itsensä. Altistumisen myötä eri tuloksia ja trendejä voidaan alkaa arvioimaan ja siten ottamaan myös päätöksenteon osaksi. Kannattaa myös vilkaista Minnan nettisivuilta hänen kokoamansa Trendigalleria!

Ajatusvinoumat

Tulevaisuusmuotoilijan ikäväksi viholliseksi voi muodostua kognitiiviset vinoumat. Usein ihminen tulee havainneeksi niitä asioita, jotka vahvistavat omaa näkemystä ja oivallusta, vaikka todellisuus ei olisi tällainen. Aika ei ole aina oikea, jolloin edistyksellinenkin ajatus tulee toisinaan hetkeksi kuopatuksi ja jää odottamaan hetkeään. 

Muotoilu

Tulevaisuusmuotoilija on oikealla tiellä, kun osaa esittää kysymyksen “miksi” erityisesti ollessaan ihmisten ja ihmisiin liittyvien asioiden kanssa tekemisissä. Muotoiluajattelu menee tulevaisuuden ennakoinnin kanssa yksi yhteen perustavanlaatuisesti, ja toimiikin erinomaisena työkaluna selvitä trendien, päätöksenteon ja vaihtoehtoisten tulevaisuuksien kanssa. 

Kuuntele kaikki innostavat Akun ja Minnan esimerkit tallenteesta.

Kiitos vierailusta, Minna!

Tunnejäljet rakentavat työntekijäkokemusta

Inhimillisesti kestävä kasvu – onko se mahdollista?